-
View
עוגת שוקולד קלאסית ופשוטה
מצרכים
250 גרם קמח לבן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1.5 כפית אבקת אפיה
5 כפות אבקת קקאו
2 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס שמן
2 ביצים
1.5 כוסות מים רותחים
1 חבילת שוקולד מריר/חלב
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.בקערה נשים את כל מרכיבי העוגה למעט המים הרותחים. בעזרת כף עץ או מיקסר ידני, נערבב/נקציף את התערובת עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
3.בהדרגה נוסיף לקערה מים רותחים ונמשיך לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
4.ניצוק את התערובת לתבנית משומנת ונכניס לתנור למשך 30-45 דקות. מומלץ לבדוק את העוגה מדי פעם עם קיסם. אם הקיסם יוצא יבש זה אומר שהעוגה מוכנה, במידה והקיסם יוצא רטוב, לתת לעוגה להיאפות למשך 5-7 דקות נוספות.
5.לאחר שהעוגה מוכנה, נוציא אותה מהתנור, נניח אותה על השיש וניתן לה להתקרר מעט.
6.בינתיים נכין את ציפוי העוגה: נחמם את השוקולד והשמנת בסיר על אש נמוכה עד שהשוקולד ימס.
7.לאחר שהשוקולד נמס לחלוטין, נוריד את הסיר מהגז ונמשיך בערבוב תערובת השוקולד עד לקבלת מרקם סמיך, אחיד וחלק.
8.נשפוך את תערובת השוקולד החמה על העוגה.
9.במידה ורוצים ניתן לשפוך קישוטים כמו סוכריות צבעוניות או קוקוס טחון על העוגה.
Leave a Review
You must be logged in to post a comment.
תגובות בפייסבוק