-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן בישול30 דקות
-
View
עוגת שוקולד ואגוזים לפסח רכה ונימוחה
מצרכים
4 ביצים
1 כוס קמח תופח כשר לפסח
200 גרם אגוזי לוז קלויים/אגוזי מלך
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד חלב/מריר
1 כפית תמצית וניל
150 גרם חמאה
לציפוי
125 גרם שוקולד חלב/מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כפית נס קפה (אופציונלי)
אופן ההכנה
1. בתוך קערה נשים את החמאה ו-100 גרם שוקולד ונכניס למיקרוגל להמסה.
2. בקערה נקציף את החלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף, בהדרגה תוך כדי שאנו מקציפים נוסיף את החלמונים ואת תערובת השוקולד והחמאה שהמסנו.
3. תוך כדי ההקצפה נמשיך להוסיף בהדרגה את הקמח, תמצית הווניל, השקדים והשמנת המתוקה.
4. את הבלילה שנוצרה נשפוך לתוך תבנית 24 ס”מ משומנת.
5. נחמם תנור לחום של 170 מעלות ונאפה את העוגה עד שהיא מזהיבה. נכניס קיסם על מנת לבדוק שהיא מוכנה.
6. לציפוי: במיקרוגל או בגז נמיס את השוקולד, השמנת המתוקה והנס קפה יחדיו ונצפה את העוגה.
6. נניח לעוגה להתקרר ולהתייצב ונגיש.
Leave a Review
You must be logged in to post a comment.
תגובות בפייסבוק