-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן בישול17 דקות
-
View
עוגיות שיבולת שועל קלות להכנה ביתית טעימה
מצרכים
1 ורבע כוסות שיבולת שועל עבה
2 כפיות שומשום
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות קמח לבן או מלא
3 כפות אגוזי מלך/שקדים טחונים
1/4 כפית קינמון
3 כפות שטוחות סוכר (אפשר להחליף בסירופ מייפל)
1 ביצה
1 כף קוקוס (לא חובה)
2 כפות שטוחות טחינה גולמית
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה
1. נחמם תנור לחום של 180 מעלות.
2. בקערה נערבב את הביצים, השמן והטחינה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. לתוך תערובת הביצים נוסיף את שאר המצרכים ונערבב היטב עד לאיחוד מרכיבים וקבלת תערובת יציבה (אם היא לא יציבה מספיק והיא רטובה, תוסיפו מעט קמח).
4. את התערובת נכניס למקרר למשך 15 דקות.
5. נוציא את התערובת מהמקרר, נרטיב מעט את הידיים במים וניצור כדורים.
6. את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווח אחד מהשני וכל כדור נשטח לצורת עוגייה שטוחה.
7. נאפה במשך 17 דקות או עד אשר העוגיות מזהיבות. נוציא אותן מהתנור, נצנן ונגיש.
למתכון עוגיות סהרונים משקדים טעימות בטירוף
תגובות בפייסבוק