Add Recipe

חלה לשבת – 8 טיפים מנצחים שיבטיחו לכם חלה טעימה ומוצלחת

חלה לשבת

חלה לשבת: 8 טיפים להכנת חלה מוצלחת בקלי קלות

עונג שישי

תמיד ריחות מזכירים לנו נוסטלגיות, לרוב אלו רגעים טובים ומנחמים מהעבר שכיף להתרפק עליהם. ריח של אוכל במיוחד מזכיר לנו בעיקר את הילדות מהבית.

בתור ילדה תמיד אהבתי את הבישולים של שישי, הייתי ממהרת לחזור מבית הספר יש לריחות ולמוזיקה שאימי הייתה משמיעה בקולי קולות.

מבין כל ריחות התבשילים המענגים, ריח אחד ומיוחד תמיד יזכיר לי את השישי המשפחתי…

וזה כמובן הריח של החלה לשבת הטרייה, החמה והטעימה שאף פעם לא הייתי יכולה לחכות ותמיד הייתי גונבת ממנה חתיכה כבר ברגע שהיא הייתה יוצאת מהתנור.

חלה לשבת

לא ויתרתי על החלה…

עם השנים גדלתי והעבודה וחיי היום יום העמוסים גרמו לי קצת פחות להשקיע בבישולים במשך השבוע

אך דבר אחד מעולם לא הפסקתי לעשות וזה כל שישי להכין את החלה לשבת הכל כך טעימה ומיוחדת של אימא.

מעולם לא קניתי חלה בשום מאפייה, תמיד דאגתי שביום שישי תהיה חלה שאני מכינה, שאני משקיעה בה ואני יודעת בדיוק איך היא תצא.

איך הגעתי לסוד ההכנה של החלה המושלמת

לא תמיד ידעתי להכין אותה בצורה מושלמת, אפילו כשהייתי רואה איך אימא מכינה אותה…

בהתחלה הבצק לא תפח לי, לא הצלחתי לקלוע את החלה בצורה יפה, יצאה לי חלה יבשה מדי ודחוסה.

וככה המשכתי עד שלמדתי להכין אותה בצורה שמאז שהבנתי את השיטה, אני מצליחה לשחזר שישי אחר שישי את החלה – כלת השבת שלנו.

ופה בבלוג הזה, אני הולכת לתת לכם את הטיפים הכי חשובים שלמדתי באופן מעשי שיעזרו לכם לפסוח על כל הטעויות שבדרך.

מבטיחה לכם שאם תקראו טוב טוב את הטיפים ותיישמו אותם, תראו איך כבר בפעם הראשונה תצא לכם חלה מדהימה שתקצור המון מחמאות.

חלה מתכון

8 טיפים מנצחים להכנת חלת שבת

1. סדר הוספת החומרים – חשוב מאוד לערבב תחילה את החומרים היבשים ללא המלח.

בתחילה ערבבו את הקמח עם השמרים, הוסיפו את הסוכר ושאר המצרכים היבשים שאתם משתמשים בהם, עד לקבלת תערובת אחידה.

רק לאחר שהוספתם את המצרכים היבשים וערבבתם היטב הוסיפו את המצרכים הרטובים ולאחר מכן את המלח.

2. הוספת המים – את המים תוסיפו בהדרגה ולא בפעם אחת, אפילו שאתם מודדים את המים בכוס, כמות המים יכולה להשתנות ועדיף להוסיף לפי הצורך ולפי ההרגשה ברגע שמערבבים.

3. לישה ארוכה – לאחר שהוספתם את כל המצרכים יש ללוש היטב את הבצק במשך 10 דקות לפחות.

פעולת הלישה היא חשובה ומסייעת לכך שהחלה לא תצא יבשה ודחוסה אלא אוורירית ורכה דרך התפתחות הגלוטן בזמן הלישה.

חלה

4. התפיחו את הבצק פעמיים – חשוב מאוד להתפיח את הבצק פעמיים ולא פעם אחת.

בפעם הראשונה זה לאחר שלשנו את הבצק במשך כ-10 דקות, נניח להתפחה למשך כחצי שעה לפחות.

לאחר שהבצק הותפח בפעם הראשונה, נלוש אותו שוב, נכין ממנו כדורים בינוניים, נחזיר לקערה ונתפיח בשנית למשך שעה.

אל תוותרו על ההתפחה השנייה, היא מאוד חשובה והכרחית להצלחת החלה.

5. קליעת החלה – קיים מבחר רב של צורות שאפשר להכין בחלות.

כאשר אנו מעוניינים להכין חלה בצורת צמה חשוב שאת החלה נקלע לצמות שהרצועות שלהן לא צמודות אחת לשנייה אלא די רופפות על מנת לאפשר לחלה לתפוח גם במהלך האפייה.

אם במהלך יצירת הרצועות אתם מרגישים שהבצק מתנגד ומתכווץ תלושו את הבצק מעט, תתנו לו מעט לנוח ותחזרו לעצב אותו.

חלה לשבת

6. קבלת גוון זהוב – כדי לקבל גוון זהוב יפה ואחיד בחלה, מרחו את החלה בביצה.

הביצה גורמת להשחמה בתנור ולמראה מבריק של החלה. מי שאוהב מתוק יכול להוסיף לביצה סילאן או דבש.

7. תוספות לחלה – לאחר שאתם מורחים את הביצים זה הזמן להוסיף את התוספות שאתם רוצים.

אני אישית אוהבת להוסיף שומשום או פרג, אבל כמובן שאתם יכולים להוסיף כל תוספת שמתחשק לכם.

8. כשהחלה מוכנה – כאשר החלה מוכנה, כבו את התנור ותנו לחלה להתקרר לחלוטין. כן, אני יודעת, זה מאוד קשה שלא לטרוף אותה ישר כשהיא יוצאת מהתנור.

חלה

מתכון מנצח לחלת שישי

מצרכים

1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
1 כף מלח
ביצה
שומשום/פרג/תוספת אחרת

חלה מתכון

אופן ההכנה

1. בקערה נערבב היטב את הקמח עם השמרים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

2. נוסיף לקערה את השמן ולאחר מכן את המים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת מרקם רך.

3. לאחר שהוספנו את כל המצרכים נוסיף את המלח לקערה.

4. במיקסר או באופן ידני, נלוש היטב את הבצק למשך 10 דקות לפחות.

5. נכסה היטב את הקערה עם הבצק ונתפיח למשך כארבעים דקות.

6. לאחר שהתפחנו את הבצק, נוציא אותו מהקערה ונלוש אותו בשנית.

7. את הבצק נחלק ל-4 כדורים בינוניים ונחזיר לקערה להתפחה שנייה למשך כשעה.

8. כאשר הבצק תפח, נפזר מעט קמח על משטח ונלוש אותו מעט, נחלק אותו לרצועות וניצור את הצורה שאני רוצים.

9. נבריש את הבצק בביצה ונוסיף את השומשום או כל תוספת אחרת שמתחשק לכם.

10. נחמם תנור לחום של 190 מעלות ונאפה עד להשחמה.

חלה מתכון

 

למאמר שלם ומפורט על הכנת בצק שמרים מנצח >>>

למתכון נוסף של חלה

YOU MAY ALSO LIKE

X