-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן בישול55 דקות
-
View
עוגת גבינה אפויה דיאטטית ובחושה להכנה פשוטה וטעימה
מצרכים
750 גר’ גבינה 3%-5%
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 חלמונים
4 חלבונים מוקצפים + כף סוכר
3 כפות קורנפלור
200 מ”ל שמנת חמוצה 9%
1 כפית תמצית וניל
רבע כוס סוכר/ממתיק לאפייה
חצי כפית גרידת לימון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. מערבבים בקערה בעזרת כף את הגבינה, השמנת החמוצה והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.
3. את החלמונים והאינסטנט פודינג נוסיף לתערובת ונמשיך בערבוב.
4. נוסיף לתערובת המרכיבים את תמצית הווניל והממתיק ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. נקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת לקצף יציב.
6. את הקצף שהתקבל מהחלבונים נשפוך בתנועת קיפול עדינה לתוך הבלילה ונשפוך לתוך התבנית.
7. נכין תבנית גדולה ונמלא אותה במים חמים עד לגובה מחצית מהתבנית של העוגה ונניח את תבנית העוגה בתוך התבנית עם המים החמים.
8. נכניס לתנור ונאפה בחום גבוה של 220 מעלות למשך 7 דקות ואז נוריד לחום של 170 מעלות למשך 45 דקות או שעד שניתן לראות שהיא מזהיבה בחלקה העליון.
9. בסיום האפייה נשאיר את העוגה בתנור, נניח לה להתקרר ונגיש.
למתכון עוגת גבינה בחושה טעימה ועשירה
תגובות בפייסבוק