מי מאיתנו לא אוהב פנקייק? מאכל מתוק וטעים שילדים אוהבים במיוחד, אידיאלי לארוחת בוקר או ערב משפחתית. הפנקייק מגיע עם שלל תוספות מעניינות ובדרך כלל כשאנחנו מכינים את זה, זה תמיד בכמויות וכמה שיותר מתוק.
הפנקייק מגיע עם תוספות כמו מייפל, שוקולד, סוכריות, פירות יער, תותים, דבש ועוד. הוא יכול להיות מוגש כפנקייק חלבי, טבעוני או פרווה. היתרון בהכנת הפנקייק מעבר לזה שהוא טעים נורא, הוא שהוא קל להכנה, מהיר, בלי הרבה מרכיבים ובעיקר בלי צורך ביכולת יוצאת דופן בתחום הקולינריה.
הפנקייק שקרוי גם חביתית, הוא למעשה בלילה מטוגנת שטוחה בצורת עיגול, שבדרך כלל מרכיביה הם שמן/חמאה, קמח, חלב, סוכר, אבקת אפיה וביצים.

אז מה הופך פנקייק לפנקייק טוב ומוצלח ואיך להכין אותו?
1. מפרידים בין הבלילה היבשה (קמח, סוכר, אבקת אפיה) לבלילה הרטובה (ביצים, חלב, חמאה/שמן) – כדי ליצור פנקייק שהוא רך ונימוח, הכניסו את כל החומרים היבשים לקערה גדולה וערבבו עד לאיחוד החומרים.
בקערה נוספת הכניסו את כל חומרי הבלילה הרטובה והקציפו אותם יחד עד שכל החומרים יתמזגו. לאחר מכן, הוסיפו את הבלילה הרטובה לקערת הבלילה היבשה וערבבו. אין צורך לערבב יותר מדי למרות שיהיו גושים מכיוון שהם יתמוססו לבד. אם נערבב יותר מדי זה יגרום לפנקייק להיות קשה ולא לעיס.
2. יש ליצוק את הבלילה על מחבת חמה בלבד.
3. ליצירת פנקייק דק יותר ניתן להוסיף עוד חלב לבלילה עד שנגיע למידת העובי הרצויה.
4. ליצירת פנקייקים שהם עבים ותפוחים יותר, מומלץ לתת לבלילה לנוח במקרר לכמה שעות לפני הטיגון.
5. אם אתם מחפשים אלטרנטיבה בריאה יותר ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח בקמח מלא/כוסמין
6. רצוי להשתמש במחבת טפלון שטוחה כדי למנוע הידבקות של הבלילה לתחתית המחבת.
7. חשיבות הפיכת הפנקייק – את הפנקייק הופכים רק כאשר ישנן בועות קטנות וכאשר הצד התחתון השחים מעט.
8. בהכנת כמויות גדולות מומלץ לשים את הפנקייקים אחד מעל השני כדי לשמור על החום והטריות שלהם.

לסופלה שוקולד ביתי מוזמנים להכנס לכאן
מתכון לפנקייק
כמות: 12 פנקייקים
כוס ורבע קמח לבן (ניתן להמיר מחצית מהכמות לקמח מלא)
1.5 כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
2 כפות סוכר
ביצה טרופה
כוס חלב
2 כפות חמאה/שמן
אופן ההכנה:
1. מפרידים בין הבלילה היבשה לרטובה: בקערה לוקחים את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפייה מערבבים היטב. בקערה נוספת מקציפים את הביצה, מוסיפים את החלב והחמאה המומסת או השמן ומערבבים.
2. מוסיפים את תערובת הבלילה הרטובה לתערובת הבלילה היבשה ומערבבים לאיחוד המרכיבים. אין צורך לערבב יותר מדי, זה בסדר אם נשארים גושים בבלילה.
3. מניחים לתערובת הבלילה לשהות במקרר למספר שעות במידה ומעוניינים שהפנקייק יהיה תפוח ועבה.
4. מחממים מחבת טפלון או כל מחבת אחרת שאינה יוצרת דביקות, משמנים אותה במעט שמן או חמאה.
5. לאחר שהמחבת מספיק חמה, יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה למחבת ומטגנים מספר דקות עד שנוצרות בועות קטנות בחלקו העליון של הפנקייק. הופכים, מטגנים במשך חצי דקה עד דקה ומוציאים מהמחבת. לאחר מכן ממשיכים באותה פעולה לפנקייק הבא.
6. בעת ההגשה ניתן להוסיף מגוון רחב של תוספות כמו מייפל, שוקולד, פירות ועוד.
You must be logged in to post a comment.