עוגת גבינה בחושה: טיפים ורעיונות להכנת עוגת גבינה מושלמת
עוגות גבינה קיימות בשלל טעמים ותוספות והן תמיד מרהיבות וטעימות. ישנן עוגות גבינה ללא אפייה, עוגות גבינה עם תותים, עוגות גבינה עם בראוניז, טבעונית ועוד.
גם עוגת הגבינה הבחושה הקלאסית שאצלי מככבת בעיקר בחגים ובפרט בחג השבועות, היא לא פחות ממושלמת.
כאשר מכינים עוגת גבינה אפויה, רוצים שהיא תצא גבוהה ויציבה עם המתיקות המושלמת והמדויקת.
מקרה ידוע ומוכר בהכנת עוגת גבינה בחושה אפויה, הוא שהעוגה לעיתים פשוט צונחת ואז כל ההשקעה וזמן ההכנה יורדים לטמיון.

אז בדיוק בשביל זה החלטתי להציג בפניכם טיפים מעולים שיבטיחו שתצא לכם עוגת גבינה מנצחת בכל פעם מחדש, אפילו מהפעם הראשונה.
10 טיפים להכנת עוגת גבינה אפויה מנצחת
1. לפני הכנת העוגה כדאי להוציא מהמקרר את המצרכים לפחות 20 דקות לפני. מצרכים שהם בטמפרטורת החדר הם רכים יותר וקל יותר לעבוד איתם.
הגבינה למשל, אם לא נוציא אותה מהמקרר לפני, היא תהיה קשה יותר ויכולים להיווצר לנו גושים בתערובת ויהיה לנו קשה יותר לערבב אותה.
2. סדר הוספת המצרכים בערבוב– בתחילה יש לערבב את החומרים היטב, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה ללא גושים.
את הביצים מוסיפים לאחר הערבוב הראשוני וחשוב שההוספה תהיה בהדרגה תוך כדי ערבוב איטי. לא מוסיפים אותן ביחד.
חשוב לא לבצע ערבוב יתר על מנת להשאיר את הבלילה צפופה שלא יכנס אליה אוויר אשר עלול לגרום לסדקים בעת האפייה.
3. במידה וקיימים גושים בתערובת, ניתן להעביר אותה אותה דרך מסננת דקה.
4. טיפ נוסף שעוזר למנוע סדקים בעוגה הוא להוסיף לבלילה 2 כפות קורנפלור.
5. בחירת התבנית והשימון שלה – לעוגות גבינה אפויות, אני ממליצה על תבנית קפיצית.
התבנית הקפיצית מבטיחה פירוק קל של העוגה מבלי להסתבך והחילוץ שלה הרבה יותר פשוט.
דבר נוסף שמקל על חילוץ העוגה מבלי שהיא תקרוס או תיהרס זה שימון דפנות התבנית במרגרינה או חמאה רכה או תרסיס שמן.
6. אמבטיית מים – עוגת גבינה אוהבת סביבה לחה ולכן מה שצריך לעשות הוא למלא תבנית גדולה במים ולאפות את עוגת הגבינה בתוכה.
פעולה זאת מבטיחה ששולי העוגה לא יאפו מהר יותר ממרכז העוגה, דבר העלול לגרום לקריסת העוגה. האדים שומרים על הקצוות שישארו בהירות.
7. טמפרטורת אפייה – עוגות גבינה אוהבות להיאפות בסבלנות ובטמפרטורה נמוכה.
הטמפרטורה הממולצת לאפיית העוגה היא 160 מעלות. טמפרטורה גבוהה יותר מ-160 מעלות תגרום להיווצרות סדקים בעוגה.
8. פתיחת התנור – השתדלו לא לפתוח את התנור בזמן האפייה. פתיחת התנור בזמן שהעוגה נאפית תגרום לצניחת העוגה.
הדרך לדעת שהעוגה מוכנה, היא כאשר השוליים אפויים אך בפנים היא יציבה ורוטטת מעט.
נסו לא לבדוק אם היא מוכנה בעזרת הכנסת קיסם לעוגה, כי פעולה זו עלולה לגרום להיווצרות סדקים.
9. מנוחה – כאשר עוגת הגבינה מוכנה, אל תמהרו להוציא אותה ישר מהתנור. תתנו לה לנוח, לפחות 50 דקות כשהתנור כבוי ודלת התנור מעט פתוחה.
רק לאחר מכן, אתם יכולים להוציא אותה, לצנן אותה היטב בטמפרטורת החדר ולאחר מכן להעביר לקירור במקרר לפחות למשך 5 שעות.
10. ציפוי העוגה – העוגה נסדקה לכם בכל זאת? אל תמהרו להגיד נואש. אפשר לצפות אותה בקרם וניל, בשמנת חמוצה, באבקת סוכר, בפירות ובשלל דברים טעימים.
עכשיו כשאתם כבר מומחים להכנת עוגות גבינה, קבלו ממני כמה מתכונים מנצחים
עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך מושלם >>
עוגת ביסקוויטים עם גבינה ותותים משגעת >>
עוגת בראוניז מדהימה וקלה להכנה >>
מתכון לעוגת גבינה אפויה דיאטטית בחושה ועשירה >>
מתכון עוגת גבינה בחושה אפויה קלאסית >>
מתכון לעוגת גבינה טבעונית אפויה חלומית >>
טיפים מושלמים להכנת בצק מוצלח >>>
You must be logged in to post a comment.