עוגיות שיבולת שועל בריאות: 6 יתרונות להכנסת שיבולת שועל לשגרת האכילה

עוגיות שיבולת שועל בריאות

עוגיות שיבולת שועל בריאות: מתכונים טעימים לעוגיות שיבולת שועל והיתרונות המרכזיים בשיבולת השועל

אצלי בבית באופן קבוע פותחים את הבוקר עם ארוחה מזינה של שיבולת שועל. תמיד היא מגיעה בשילובים שונים של דגנים ופירות.

בהפסקת עשר בעבודה, אני מצטיידת תמיד בעוגיות שיבולת שועל בריאות שאני מכינה ונמצאות בבית בקביעות.

בשעות הערב המוקדמות, אני אוהבת לאכול את שיבולת השועל עם חלב חם וקינמון וזה גורם לי לתחושת רוגע.

לשיבולת השועל יש השפעה חיובית על גופנו והיא מלאה ביתרונות רבים שתורמים לבריאותנו.

שיבולת שועל

מהי שיבולת שועל?

שיבולת שועל הידועה גם בשם קוואקר, היא דגן שגדל באזורים ממוזגים.

אנו משתמשים בזרעיו של דגן זה וממנו מכינים את הדייסה, העוגיות ושאר המאכלים. היא משמשת גם כתוספת למזון עבור בעלי חיים.

ישנם תשעה סוגים בארץ של שיבולת ואחד מהם והנפוץ ביותר הוא שיבולת השועל.

שיבולת שועל נחשבת לדגן מלא מכיוון שלאחר שהיא עוברת עיבוד, הסובין והנבט שלה נשארים בשלמותם.

שיבולת שועל

ישנם 2 סוגים של שיבולת שועל

שיבולת שועל רגילה

קרויה גם שיבולת שועל מגולגלת. היא נוצרת בתהליך של אידוי וגלגול זרעי השיבולת כדי שייווצרו פתיתים דקים יותר ולכן שמה מגולגלת.

יתרונותיה מבחינת הסיבים והשמנים הטבעיים שהם נשמרים בתהליך וחיי המדף שלה והטריות שלה נשמרים לארוך זמן.

שיבולת שועל מהירה

זוהי שיבולת השועל המוכרת לנו, שאנו רוכשים באריזות בחנויות ובסופרים.

תהליך הבישול והייבוש כבר נעשה במפעל ואלינו היא מגיעה מוכנה, רק להוסיף חלב, מים או כמו שהיא למתכון והיא מוכנה מהר מאוד.

שיבולת שועל

 

6 היתרונות באכילת שיבולת שועל

1. מסייעת בהורדת הכולסטרול ומונעת מחלות לב וכלי דם – שיבולת השועל היא מקור טוב לדגנים מלאים.

בשיבולת השועל יש סיבים מסיסים המסייעים בהורדת כולסטרול הרע מבלי לפגוע בכולסטרול הטוב ולייצוב רמות הסוכר בדם.

בנוסף, קיימים בשיבולת השועל נוגדי חמצון שמסייעים בהפחתת הסיכון לחלות במחלות לב.

2. מונעת עצירות – בשיבולת השועל ישנם סיבים בלתי מסיסים שאף הם מסייעים בשיפור תפקוד המעיים.

היא עשירה בסיבים תזונתיים אשר עוזרים לוויסות תפקוד המעיים ובכך הם מונעים עצירות.

שילוב של שיבולת שועל באופן יום יומי בתזונה שלכם, יסייע לכם בהימנעות מעצירות.

3. מאזנת את רמת הסוכר בגוף – חולי סוכרת רבים משלבים בתזונה שלהם באופן יום יומי שיבולת שועל בארוחות שלהם.

שיבולת שועל מסייעת בייצוב רמות הסוכר בדם ואחד מהשפעותיה הוא הפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2.

ישנן רמות גבוהות של סיבים והפחמימות בשיבולת השועל הן מורכבות ובכך זה מאט את תהליך הפירוק של המזון לסוכרים פשוטים.

הסיב התזונתי שנקרא בטא-גלוקן ונמצא בשיבולת השועל, גורם לעיכוב בירידת רמת הסוכר לפני כל ארוחה ומאט את עליית רמת הסוכר לאחר אכילת הארוחה.

4. מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן – ליגנן הוא חומר שהוא דמוי אסטרוגן הנמצא בצומח.

הוא מצוי בשיבולת השועל ובעוד זרעים נוספים (זרעי פשתן, זרעי שומשום, גרעיני דלעת ועוד).

לפי האגודה האמריקאית לסרטן, לליגנן ישנן תכונות אנטי סרטניות, הוא מסייע בהפחתת הסיכויים לחלות בסרטן בשד, הערמונית, השחלות, מחלות לב וכלי דם.

5. עשירה בוויטמינים ובמינרלים בשיבולת השועל יש כמות גדולה ועשירה של ויטמינים ומינרלים כמו מגנזיום, אבץ, זרחן, ברזל, סלניום ועוד.

6. שמירה על המשקל – שיבולת השועל היא דגן מלא ועשירה בסיבים תזונתיים.

הסיבים התזונתיים תורמים לתחושת השובע לאורך זמן, מה שמסייע לנו לשמירה על המשקל.

צריכה מדודה של שיבולת שועל תסייע לנו להרגיש שבעים למשך היום.

4 מתכונים של עוגיות שיבולת שועל בריאות שתוכלו להכין בקלות, לקחת עמכם לכל מקום ולאכול אותן בכל זמן ביום

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד פריכות וטעימות ללא רגשות אשם >>>

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

 

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות מושלמות עשירות בטעמים >>>

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות

 

לעוגיות שיבולת שועל וחמוציות, השילוב המושלם של מתיקות וחמיצות עם פריכות עסיסית >>>

עוגיות שיבולת שועל וחמוציות

 

לעוגיות שיבולת שועל בריאות וקלות להכנה ביתית מהירה >>>

עוגיות שיבולת שועל

 

 

למתוכני עוגיות נוספים>>>

למתכון עוגיות שיבולת שועל

You May Also Like

X