
-
View
עוגת שוקולד ללא גלוטן מתאימה גם לילדים
מצרכים
1.5 כוסות קמח ללא גלוטן
4 כפות אבקת קקאו
1 כף אבקת שוקולית (אופציונאלי)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 כוס מים רותחים
חבילת שוקולד מריר/חלב
1 מיכל שמנת מתוקה/שמנת צמחית

אופן ההכנה
1.נשפוך את כל המרכיבים לקערה גדולה, חוץ מאשר המים החמים. נערבב את כל המצרכים יחד.
2.נוסיף לתערובת שנמצאת בקערה את המים החמים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שנקבל מרקם חלק ואחיד
3.נחמם את התנור ל-180 מעלות.
4.את התערובת המוכנה ניצוק לתוך תבנית משומנת ונכניס לתנור למשך 35 דקות.
5. דרך טובה לבדוק שהעוגה מוכנה היא בעזת קיסם. הכניסו את הקיסם לעוגה על מנת לבדוק אם היא מוכנה, אם הקיסם יוצא יבש, סימן שהעוגה מוכנה וניתן להוציא אותה.
6.לאחר שהוצאנו את העוגה מהתנור, נניח אותה על השיש וניתן לה להתקרר מעט.
7. לציפוי העוגה: נחמם את השוקולד והשמנת בסיר על אש נמוכה עד שהשוקולד ימס לחלוטין, נכבה את האש ונמשיך בערבוב השוקולד עד שנקבל מרקם חלק וסמיך.
8.נשפוך את תערובת השוקולד החמה על העוגה המוכנה.
9.במידה ורוצים ניתן לצפות את העוגה בקוקוס, פירות או סוכריות צבעוניות.
Leave a Review
You must be logged in to post a comment.
תגובות בפייסבוק