עוגת שכבות שוקולד עסיסית ומרשימה

עוגת שכבות שוקולד
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן בישול
    40 דקות
  • View
    3,612

עוגת שכבות שוקולד מטריפה ועשירה בטעמים

מצרכים

לעוגה

2 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת קקאו
1 וחצי כוס סוכר
1/2 כוס חמאה מומסת (אפשר להחליף לשמן)
3 ביצים, מופרדות
כפית סודה לשתייה (לאחר המסה עם כף מים חמים)
300 מ”ל שמנת חמוצה (אפשר להחליף גם ביוגורט טבעי)
1 כוס מים
1 כפית וניל

לציפוי

400 גרם שוקולד מריר/חלב
כוס ורבע שמנת להקצפה

עוגת שכבות שוקולד
עוגת שכבות שוקולד

אופן ההכנה

1. נחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות ונכין תבנית משומנת לאפיית העוגה.

2. בקערה עם מיקסר נקציף את הסוכר, החמאה, תמצית הווניל והחלמונים עד להקצפה ואיחוד המרכיבים.

3.בהדרגה נוסיף את השמנת ולאחר מכן את הקמח, הקקאו, סודה לשתייה (לאחר שהמסנו אותה) ואת המים ונערבב היטב.

4. נשפוך פנימה ובצורת קיפול נערבב את חלבוני הביצה עד קבלת תערובת אחידה.

5. נשפוך את התערובת לתוך התבנית המשומנת ונכניס לתנור שחומם מראש למשך 35 דקות או עד אשר אתם נועצים קיסם בעוגה והוא יוצא יבש.

6. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן מעט.

7. בעזרת סכין ארוכה וחדה, נחצה את העוגה במרכזה לרוחב כך שנוצרות לנו שתי שכבות שוות של העוגה.

8. לציפוי השוקולד: את השוקולד והשמנת נשים בקערה ונכניס למיקרוגל להמסה. לאחר שהוא נמס, נניח את התערובת בצד לצינון.

9. ניקח שכבה אחת של העוגה ונניח אותה בתוך תבנית. ניצוק מעליה כ-1/4 מתערובת השוקולד שיצרנו.

10. נשטח את תערובת השוקולד ונניח מעליה את השכבה השנייה של העוגה ונשפוך מעל את שאר תערובת השוקולד שנשארה.

11. אפשר לקשט מעל גם בשוקולד מגורר או בפירות או כל דבר טעים אחר שמתחשק לכם.

למתכון סופלה שוקולד מושלם

למתכון עוגת שכבות שוקולד

תגובות בפייסבוק

    Directions

    a1 Step

    נחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות ונכין תבנית משומנת לאפיית העוגה.

    a2 Step

    בקערה עם מיקסר נקציף את הסוכר, החמאה, תמצית הווניל והחלמונים עד להקצפה ואיחוד המרכיבים.

    a3 Step

    בהדרגה נוסיף את השמנת ולאחר מכן את הקמח, הקקאו, סודה לשתייה (לאחר שהמסנו אותה) ואת המים ונערבב היטב.

    a4 Step

    נשפוך פנימה ובצורת קיפול נערבב את חלבוני הביצה עד קבלת תערובת אחידה.

    a5 Step

    נשפוך את התערובת לתוך התבנית המשומנת ונכניס לתנור שחומם מראש למשך 35 דקות או עד אשר אתם נועצים קיסם בעוגה והוא יוצא יבש.

    a6 Step

    מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן מעט.

    a7 Step

    בעזרת סכין ארוכה וחדה, נחצה את העוגה במרכזה לרוחב כך שנוצרות לנו שתי שכבות שוות של העוגה.

    a8 Step

    לציפוי השוקולד: את השוקולד והשמנת נשים בקערה ונכניס למיקרוגל להמסה. לאחר שהוא נמס, נניח את התערובת בצד לצינון.

    a9 Step

    ניקח שכבה אחת של העוגה ונניח אותה בתוך תבנית. ניצוק מעליה כ-1/4 מתערובת השוקולד שיצרנו.

    a10 Step

    נשטח את תערובת השוקולד ונניח מעליה את השכבה השנייה של העוגה ונשפוך מעל את שאר תערובת השוקולד שנשארה.

    a11 Step

    אפשר לקשט מעל גם בשוקולד מגורר או בפירות או כל דבר טעים אחר שמתחשק לכם.

    אולי יעניין אותך גם

    Leave a Review

    X