
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן בישול40 דקות
-
View
עוגת שכבות שוקולד מטריפה ועשירה בטעמים
מצרכים
לעוגה
2 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת קקאו
1 וחצי כוס סוכר
1/2 כוס חמאה מומסת (אפשר להחליף לשמן)
3 ביצים, מופרדות
כפית סודה לשתייה (לאחר המסה עם כף מים חמים)
300 מ”ל שמנת חמוצה (אפשר להחליף גם ביוגורט טבעי)
1 כוס מים
1 כפית וניל
לציפוי
400 גרם שוקולד מריר/חלב
כוס ורבע שמנת להקצפה

אופן ההכנה
1. נחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות ונכין תבנית משומנת לאפיית העוגה.
2. בקערה עם מיקסר נקציף את הסוכר, החמאה, תמצית הווניל והחלמונים עד להקצפה ואיחוד המרכיבים.
3.בהדרגה נוסיף את השמנת ולאחר מכן את הקמח, הקקאו, סודה לשתייה (לאחר שהמסנו אותה) ואת המים ונערבב היטב.
4. נשפוך פנימה ובצורת קיפול נערבב את חלבוני הביצה עד קבלת תערובת אחידה.
5. נשפוך את התערובת לתוך התבנית המשומנת ונכניס לתנור שחומם מראש למשך 35 דקות או עד אשר אתם נועצים קיסם בעוגה והוא יוצא יבש.
6. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן מעט.
7. בעזרת סכין ארוכה וחדה, נחצה את העוגה במרכזה לרוחב כך שנוצרות לנו שתי שכבות שוות של העוגה.
8. לציפוי השוקולד: את השוקולד והשמנת נשים בקערה ונכניס למיקרוגל להמסה. לאחר שהוא נמס, נניח את התערובת בצד לצינון.
9. ניקח שכבה אחת של העוגה ונניח אותה בתוך תבנית. ניצוק מעליה כ-1/4 מתערובת השוקולד שיצרנו.
10. נשטח את תערובת השוקולד ונניח מעליה את השכבה השנייה של העוגה ונשפוך מעל את שאר תערובת השוקולד שנשארה.
11. אפשר לקשט מעל גם בשוקולד מגורר או בפירות או כל דבר טעים אחר שמתחשק לכם.
למתכון עוגת שכבות שוקולד
Directions
נחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות ונכין תבנית משומנת לאפיית העוגה.
בקערה עם מיקסר נקציף את הסוכר, החמאה, תמצית הווניל והחלמונים עד להקצפה ואיחוד המרכיבים.
בהדרגה נוסיף את השמנת ולאחר מכן את הקמח, הקקאו, סודה לשתייה (לאחר שהמסנו אותה) ואת המים ונערבב היטב.
נשפוך פנימה ובצורת קיפול נערבב את חלבוני הביצה עד קבלת תערובת אחידה.
נשפוך את התערובת לתוך התבנית המשומנת ונכניס לתנור שחומם מראש למשך 35 דקות או עד אשר אתם נועצים קיסם בעוגה והוא יוצא יבש.
מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן מעט.
בעזרת סכין ארוכה וחדה, נחצה את העוגה במרכזה לרוחב כך שנוצרות לנו שתי שכבות שוות של העוגה.
לציפוי השוקולד: את השוקולד והשמנת נשים בקערה ונכניס למיקרוגל להמסה. לאחר שהוא נמס, נניח את התערובת בצד לצינון.
ניקח שכבה אחת של העוגה ונניח אותה בתוך תבנית. ניצוק מעליה כ-1/4 מתערובת השוקולד שיצרנו.
נשטח את תערובת השוקולד ונניח מעליה את השכבה השנייה של העוגה ונשפוך מעל את שאר תערובת השוקולד שנשארה.
אפשר לקשט מעל גם בשוקולד מגורר או בפירות או כל דבר טעים אחר שמתחשק לכם.
Leave a Review
You must be logged in to post a comment.
תגובות בפייסבוק