Add Recipe

עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך מושלם וטעם מהפנט

עוגת גבינה
  • View
    3,912

עוגת גבינה אפויה קלה להכנה

5 ביצים גדולות מופרדות
750 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
1 מיכל שמנת מתוקה/גביע שמנת חמוצה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
3.5 כפות קורנפלור
לציפוי העוגה (אופציונאלי)
1 מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס חלב
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

עוגת גבינה
עוגת גבינה

לבצק פריך
1 ורבע כוסות קמח
1 חלמון
2 כפות חלב
כף סוכר
1/2 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

לבצק

1. נערבב את כל המרכיבים של הבצק במעבד מזון או במיקסר עם וו לישה.

נשמן תבנית אפייה בקוטר של 24-26 ס”מ ונהדק לתחתית שלה את תערובת הבצק.

2. נמלא תבנית במים רותחים, נכסה אותה עם נייר כסף ונניח אותה בתחתית התנור ומעליה נניח את תבנית העוגה.

3. נחמם תנור על חום של 200 מעלות למשך כחצי שעה.

4. לאחר שהבצק מוכן, נכבה את התנור וניתן לו להתקרר.

למלית

1. בקערה נפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים.

2. ניקח את החלמונים ונקציף אותם עם תמצית וניל, גבינה לבנה, סוכר וניל ואינסטנט פודינג וניל עד לאיחוד מרקמים

3. בקערה נפרדת נקציף את החלבונים למשך 2 דקות ובהדרגה נוסיף את הסוכר עד לקבלת קצת יציב ואחיד.

4. את תערובת החלבונים נוסיף לתערובת החלמונים ובתנועת קיפול עדינה נאחד בין המרכיבים לקבלת מרקם חלק ללא גושים

5. את הבלילה נשפוך בעדינות מעל הבצק וניישר אותה כך שהמראה שלה יהיה ישר ואחיד.

6. נכניס את תערובת העוגה והבצק לתנור לחימום נוסף של 20 דקות על 200 מעלות חום.

6. לאחר 20 דקות נוריד את הטמפרטורות ל-150/160 מעלות ונמשיך באפייה למשך 45 דקות נוספות (במשך כל שלב האפייה מומלץ לא לפתוח את התנור כלל) .

7. לאחר שהעוגה מוכנה, נכבה את התנור ונשאיר אותה בתוכו להצטננות במשך שעה נוספות.

8. לאחר שהצטננה בתנור, נוציא אותה ונניח אותה על השיש להצטננות נוספת, לאחר מכן נכניס אותה להתקררות במקרר לפחות ל-5 שעות (רצוי ללילה שלם)

9. לציפוי העוגה נקציף בקערה שמנת מתוקה, סוכר, חלב ואינסטנט פודינג וניל עד ליצירת קרם יציב.

10. נמרח את הקרם על העוגה ונגיש. ניתן לשדרג גם בתוספת פירות יער או תותים.
בתיאבון

לעוד מתכונים של קינוחים 

תגובות בפייסבוק

אולי יעניין אותך גם

Leave a Review

X