סופלה שוקולד מתכון ביתי לקינוח חם ומפנק שישאיר טעם של עוד

סופלה שוקולד מתכון
  • View
    2,136

מתכון של סופלה שוקולד מצוין שישכיח לכם את 2 הדאגות העיקריות, שהוא לא יעלה (או יקרוס לתוך עצמו) או שהוא יצא יבש. על פניו ההכנה נראית מאוד פשוטה, אך יש לסופלה חוקים משלו.

מצאתי כמה צעדים פשוטים שאם תעשו אותם, במאה אחוז יצא לכם הסופלה הכי מושלם שיש בכל פעם שתכינו אותו.

הרבה שואלים אותי “למה בכל פעם שאנחנו מכינים סופלה הוא לא תופח?”

אני עונה שיכולות להיות לזה המון סיבות. יכול להיות שהתבניות לא משומנות מספיק. חשוב לשמן את תבנית המאפינס היטב כי פעולה זו תעזור לבלילה לגלוש למעלה בקלות בזמן שהיא עולה בתנור.

יכול להיות שפתחתם את הדלת בזמן האפייה של הסופלה? (משהו שאסור לעשות!). פתיחת דלת התנור גורמת לחום לברוח וישר לקריסתו של הסופלה, בעיה נוספת נפוצה בהכנת הסופלה היא שהרבה פעמים הוא קורס לתוך עצמו.

 

סופלה שוקולד מתכון
סופלה שוקולד מתכון

הסיבה שזה קורה היא שטבעו של הסופלה לרדת מעט כאשר הטמפרטורה משתנה ומכבים את התנור. אבל בכל זאת כאשר זה קורה, זה גם יכול להיות מהסיבה שהסופלה לא נאפה מספיק זמן והוא לא מוכן או שהחלמונים לא הוקצפו מספיק והתייצבו.

חשוב מאוד להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר בעת הכנת הסופלה, הם מקציפים טוב יותר וישתלבו בקלות יותר לתערובת. אז כפי שאנחנו רואים, רוב הבעיות בהכנה יכולות לנבוע מכך שהסופלה פשוט עדיין לא מוכן וכיבינו את התנור לפני הזמן שלו.
אז איך למעשה אנחנו יכולים לדעת שהסופלה מוכן?
כפי שכתבתי הכלל הראשון הוא לא לפתוח את התנור בזמן האפייה. אם נוציא את הסופלה לפני הזמן שלו, הוא יקרוס תוך רגע ויהיה לח. אם נוציא אותו אחרי הזמן, הוא יקרוס בתנור ויהיה יבש. נוכל לראות כאשר מסביב לתבנית הסופלה משחים ומתרומם . חשוב להגיש את הסופלה מיד עם יציאתו מהתנור.

סופלה שוקולד מתכון מפנק ומנחם

4 חלמונים
4 חלבונים
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
3/4 כוס קמח
1 כפית תמצית וניל

חפיסת שוקולד לבן/חלב/מריר

אופן ההכנה:

1. נחמם תנור ל-180 מעלות
2. בקערה נקציף את החלבונים יחד עם החלמונים, תמצית הוניל והסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה
3. בסיר קטן על אש קטנה או במיקרוגל, נמיס את השוקולד המריר והחמאה
4. נוסיף את תערובת השוקולד לקערת הבלילה עם שהכנו עם הביצים ונערבב
5. בהדרגה נוסיף לקערה קמח ונערבב עד ליצירת תערובת במרקם חלק ואחיד (ככל שנערבב פחות כך יצא סופלה רך, אוורירי וטעים יותר)
6. ניצוק את הבלילה לתבניות אישיות (מאפינס) משומנות ונניח במרכזה של כל תבנית אישית קוביית שוקולד לבן/חלב/מריר
7. נאפה בתנור למשך 7-10 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי כי אז זה עלול להתייבש.
8. אין לפתוח את התנור במשך האפייה של המאפינס
9. נוציא בזהירות את הסופלה בעודו חם, נפזר מעל אבקת סוכר ונגיש.
10. בתיאבון

תגובות בפייסבוק

Ingredients

    אולי יעניין אותך גם

    Leave a Review

    X