מלבי מתכון פשוט ומנצח

מלבי מתכון
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • View
    2,298

מלבי מתכון קל להכנה, טעים עם מתיקות מופלאה

מצרכים

3 כוסות חלב
1/4 כוס קורנפלור
1/3 כוס סוכר
1 כף מי ורדים
1 מיכל שמנת מתוקה

לסירופ

1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר
כפית מי ורדים
כף ריבת פטל (אופציונלי)

לקישוט

קוקוס קלוי מסוכר (או קוקוס טחון)

מלבי מתכון
מלבי

אופן ההכנה

1. בקערה נערבב היטב חצי כוס חלב עם קורנפלור וכף מי ורדים, עד אשר נקבל תערובת אחידה וחלקה.

2. נחמם בסיר על אש בינונית-גבוהה את הסוכר יחד עם יתרת החלב שנותר (2.5 כוסות) והשמנת ונביא לרתיחה תוך ערבוב תכוף עד שהסוכר ימס והתערובת תהיה סמיכה.

3. כאשר מתחילות להיות בועות בסיר, נוריד את האש ללהבה נמוכה ונוסיף את תערובת הקורנפלור לסיר בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת תהיה סמיכה.

4. נשפוך את התערובת ל-5-8 כלי הגשה, נניח לתערובת להתקרר, נכסה בניילון נצמד את כלי ההגשה ונכניס למקרר למשך כ-3 שעות לפחות.

5. בזמן שאנחנו נותנים למלבי להתקרר, נכין את הסירופ: נחמם בסיר על אש בינונית את הסוכר, המים והריבה. נביא לרתיחת תוך ערבוב מתמיד להמסת הסוכר.

6. כשהתערובת חלקה והסוכר מומס, נסיר מהאש את הסיר ונערבב פנימה את מי הוורדים. נעביר את התערובת לכלי ונכניס למקרר עד ההגשה.

7. בעת ההגשה נוציא את המלבי, נשפוך מעליו כף סירופ ונקשט בקוקוס קלוי/טחון.

למתכון קינוח פרווה עם קצפת ותותים

למתכון מלבי

תגובות בפייסבוק

    אולי יעניין אותך גם

    Leave a Review

    X