כדורי שוקולד מתכון בטעם של פעם

כדורי שוקולד
  • View
    2,730

כדורי שוקולד נימוחים וטעימים במיוחד מתכון בטעם של פעם

מי מאיתנו לא גדל על כדורי השוקולד הטעימים האלו שמצופים בקוקוס ובסוכריות קטנות בצבעים שונים? תמיד בתור ילדה נהניתי להכין את כדורי השוקולד עם ההורים שלי וכיום אין הנאה גדולה יותר מלהכין אותם עם ילדיי.

על אף שכדורי שוקולד נתפסים כמשהו שילדים אוהבים במיוחד, אני מודה שגם בתור אדם בוגר אני חוטאת לא מעט ומגניבה איזה כדור או שניים בזמן ההכנה או סתם עוצרת בקונדיטוריה לקנות.

כיום יש המון ויראציות לכדורי השוקולד האלו, אפשר להכין אותם בסוגים שונים של ציפויים ואפילו בגרסה בריאה, טבעונית, פרווה, ללא גלוטן ועוד…

זהו הפינוק המושלם (והקל!) ליד הקפה בבוקר או כקינוח לאחר ארוחת הצהריים.

היתרון בהכנת כדורי השוקולד הוא שהם ניתנים לאיחסון ממשוך יחסית (למרות שבאופן אישי לא בדקתי את זה כי הם חוסלו הרבה הרבה לפני) והם גם מאוד קלים להכנה, לא דורשים הרבה מרכיבים וגם ההכנה היא מהירה.

כתחושת מחויבות לכדורי השוקולד הנוסטלגיים והטעימים הרגשתי צורך לבדוק מהו המתכון הכי מוצלח לכדורים האלו.

כמות: 24 כדורים
– 250 גרם ביסקוויטים
– 40 גרם אבקת קקאו
– ½ כוס קוקוס טחון
– 100 גרם חמאה מומסת / שמנת מתוקה
– ¼ כוס סוכר
– ½ כוס חלב
– 1 כפית ברנדי (אופציונלי)

כדורי שוקולד
כדורי שוקולד

אופן ההכנה

1. מרסקים את הביסקוויטים ומעבירים אותם לקערה (במידה ואין לכם מיקסר, ניתן להכניס את הביסקווטים לשקית, לאטום אותה ובעזרת פטיש שניצלים או מערוך לרסק את הביסקוויטים)
2. בקערה נפרדת מוסיפים את החמאה המומסת (או השמנת), החלב, אבקת הקקאו, הסוכר והברנדי (ניתן להוסיף לתערובת גם מעט קוקוס) ומערבבים עד לאיחוד המרכיבים
3. שופכים לקערת הביסקוויטים את תוכן הקערה השניה ומערבבים עד לאיחוד מרקמים.
4. לוקחים תערובת קטנה ביד של העיסה ומגלגלים לכדור, לאחר מכן טובלים את הכדור בקוקוס הטחון ומניחים בצלחת. חוזרים על הפעולה עד אשר נגמרת העיסה.
5. לאחר שהכנו את כל הכדורים, שמים את הצלחת עם הכדורים במקרר עד להגשה (מומלץ לשים אותם מינימום 30 דקות בקירור).

למתכוני שוקולד נוספים 

תגובות בפייסבוק

Ingredients

    אולי יעניין אותך גם

    Leave a Review

    X