טארט פירות הכי מושלם שיש עם קרם פטיסייר עשיר

פאי טארט
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן בישול
    20 דקות
  • View
    3,188

טארט פירות מושלם לקיץ

מצרכים

לבצק פריך

2 כוסות +2 כפות קמח לבן
1/3 כוס שקדים טחונים
קורט מלח
1/2 כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה טרופה

לקרם פטיסייר

2 כוסות חלב
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
50 גרם קורנפלור
1 מקל וניל (או כפית תמצית ווניל)
קורט מלח

לציפוי

ריבת תות/משמש
מגוון פירות העונה חתוכים

טארט פירות
טארט פירות

אופן ההכנה

1. הכנת הבצק הפריך: בקערה עם מיקסר עם וו לישה נערבב את הסוכר, הקמח, השקדים, החמאה והמלח עד לקבלת מרקם גרגירי.

2. לקערה נוסיף את הביצה ונמשיך בערבול למשך דקה.

3. נוריד את עוצמת מהירות הלישה ונערבב עד שהבצק מתחיל להתגבש לגמרי.

4. את הבצק נכסה בניילון נצמד ונעביר אותו למקרר למשך 4 שעות.

5. אחרי שהבצק נח מספיק זמן במקרר והתגבש, נרדד אותו לעובי של 2-3 מ”מ על משטח מקומח ונקרוץ ממנו עיגולים בתוך רינגים או תבניות טארט אישיות (בקוטר של 10-12 ס”מ).

6. נחמם תנור לחום של 170 מעלות ונאפה במשך 10-15 דקות או עד שזה מזהיב. נצנן היטב.

7. הכנת המילוי: בסיר נחמם מעט (לא להביא לרתיחה) את החלב ונוסיף את מקל/תמצית הווניל.

8. בקערה נפרדת, נקציף את החלמונים, הסוכר, המלח והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.

9. את הסיר עם החלב נשפוך לתוך הקערה עם תערובת החלבונים (תוך כדי השוואת טמפרטורות) ונערבב ערבוב אינטנסיבי עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.

10. את התערובת של החלבונים והחלב נסנן בעזרת מסננת לתוך קערה חדשה (יש לוודא שאין גושים שנכנסו).

11. את התערובת לאחר הסינון נוסיף בחזרה לסיר ונערבב ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ על אש נמוכה עד אשר מתקבלת תערובת סמיכה.

12. את הקרם נעביר לתבנית שטוחה או כל כלי אחר שטוח ונכסה בעזרת ניילון נצמד, נכניס למקרר ל-3-4 שעות.

13. את הטארט שיצרנו נמלא בקרם הפטיסייר עד למחציתו ונשטח את הקרם.

14. נסדר מעל את הפירות החתוכים שבחרנו לפי מה שאנחנו אוהבים.

15. את הריבה נרתיח עם מעט מים ונבריש מעל הפירות.

למתכון אקלרים מושלמים עם קרם פטיסייר ושוקולד

למתכון טארט פירות

תגובות בפייסבוק

    אולי יעניין אותך גם

    Leave a Review

    X