דונאטס מתכון מושלם ומפתיע

דונאטס מתכון
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    15 דקות
  • View
    3,874

דונאטס מתכון מנצח, מתוק וטעים

לבצק

3.5 כוסות קמח לבן
1 כוס חלב
1 ביצה בגודל L
1 כף שמרים יבשים
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (אפשר להמיר בשמן)

לציפוי שוקולד

150 גרם שוקולד מריר/חלב שבורים לקוביות
3/4 מיכל שמנת מתוקה
סוכריות צבעוניות לקישוט/שקדים/אגוזים טחונים גס

דונאטס מתכון
דונאטס

אופן ההכנה

1. להכנת הבצק: בקערה נשים את כל מוצרי הבצק (שמרים, סוכר, חלב, ביצה, סוכר וניל, מלח, חמאה וקמח) ובעזרת מיקסר עם וו לישה נלוש את כל החומרים יחד עד קבלת תערובת רכה ואחידה.

2. נכסה את הקערה ונניח לבצק לתפוח למשך שעה לפחות.

3. לאחר שראינו שהבצק תפח והכפיל את נפחו, נניח נייר אפייה על משטח העבודה ונרדד מעליו את הבצק.

4. נקרוץ עיגולים בבצק, עיגול אחד גדול ועיגול נוסף קטן במרכזו של העיגול הגדול, ובכך אנו יוצרים את הצורה של הדונאטס.

5. את הדונאטס שיצרנו נתפיח במשך חצי שעה נוספת.

6. נחמם שמן בסיר עד שהחום שלו מגיע לטמפרטורה של 180 מעלות (אם אין לכם דרך לבדוק את החום המדויק, אפשר לראות בעזרת הכנסת כף מעץ. אם ברגע
שאתם מכניסים אותו נוצרות בועות קטנות סביבו, סימן שהשמן חם)

7. נכניס את הדונאטס לסיר ונטגן אותו עד שהוא משחים, נהפוך אותו לצד השני ונטגן עד השחמה.

8. נוציא את הדונאטס מהסיר לצלחת עם נייר סופג.

9. לציפוי: בקערה נשים את השוקולד והשמנת ונמיס במיקרוגל. נוציא ונערבב.

10. נצפה את הדונאטס עם השוקולד המומס בחלקו העליון ונוסיף את התוספות שאנו רוצים.

למתכון אקלר עם קרם פטיסייר ושוקולד

לדונאטס מתכון נוסף

תגובות בפייסבוק

    אולי יעניין אותך גם

    Leave a Review

    X