אקלרים מתכון קלאסי עם קרם פטיסייר ושוקולד

אקלרים מתכון
  • זמן הכנה
    30
  • זמן בישול
    30
  • View
    4,998

אקלרים מתכון מנצח כמו בצרפת

מצרכים

לאקלר

4 ביצים בגודל L
100 גרם חמאה
1כף סוכר לבן
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח
1 כוס מים

למילוי

250 מ”ל חלב
70 גרם סוכר לבן
2 חלמונים
1/4 כפית מלח
1 מקל וניל חצוי לאורכו ומגורען
(או 1 כפית של מחית וניל)
25 גרם קורנפלור

לציפוי

200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמנת מתוקה

אקלרים מתכון
אקלר

אופן ההכנה

1. הכנת האקלרים: נחמם תנור לחום של 190 מעלות.

2. לסיר נכניס את החמאה עם המים, הסוכר והמלח עד להמסה.

3. נוסיף את הקורנפלור לתוך הסיר עם התערובת ונערבב על אש גבוהה למשך דקה וחצי עד לאיחוד המרכיבים ושהחמאה נמסה.

4. את הבצק שנוצר, נעביר לקערה ובעזרת מיקסר עם וו לישה נערבב היטב את הבצק עד לקבלת תערובת אחידה ועד אשר הבצק מצטנן.

5. תוך כדי ערבוב הבצק, נוסיף בהדרגה את הביצים אחת אחרי השנייה עד שנקבל בלילה מעט סמיכה (אתם תראו שבזמן הזה הבצק מעט מתפורר וזה בסדר, תמשיכו לעבד את הבצק).

6. לאחר שעיבדנו את הבצק, נעביר אותו לתוך שקית זילוף עם צנתר (פיה משוננת) בקוטר של 1 ס”מ.

7. על תבנית מרופדת עם נייר אפייה, בעדינות רבה נזלף פסים במרווחים אחד מהשני.

8. נאפה במשך 30 דקות או עד שהפחזניות משחימות ומעט קריספיות (חשוב ברבע שעה הראשונות לא לפתוח כלל את התנור, פתיחת התנור עלולה לגרום לצניחתם של האקלרים).

9. לאחר שהאקלרים מוכנים, נוציא אותם החוצה ונניח בצד.

10. הכנת המילוי: בסיר נחמם מעט (לא להביא לרתיחה) את החלב ונוסיף את מקל/מחית הווניל.

11. בקערה נפרדת, נקציף את החלמונים, הסוכר, המלח והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.

12. את הסיר עם החלב נשפוך לתוך הקערה עם תערובת החלבונים (תוך כדי השוואת טמפרטורות) ונערבב ערבוב אינטנסיבי עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.

13. את התערובת של החלבונים והחלב נסנן בעזרת מסננת לתוך קערה חדשה (יש לוודא שאין גושים שנכנסו).

14. את התערובת לאחר הסינון נוסיף בחזרה לסיר ונערבב ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ על אש נמוכה עד אשר מתקבלת תערובת סמיכה.

15. את הקרם נעביר לתבנית שטוחה או כל כלי אחר שטוח ונכסה בעזרת ניילון נצמד, נכניס למקרר ל-3-4 שעות.

16. לאחר שהקרם התקרר, נערבב אותו מעט עם מטרפה ידנית או כף מעט ונעביר אותו לשקית זילוף עם פייה משוננת. נפרוס את האקלרים לחצי ונמלא בקרם.

17. הכנת הציפוי: למיקרוגל נכניס בקערה את השוקולד המריר, השמנת והחמאה עד שהיא נמסה לגמרי ונערבב.

18. נטבול את החלק העליון של כל אקלר בתערובת השוקולד, או שנמרח על כל אקלר מהציפוי. אפשר להוסיף על השוקולד כל תוספת שמתחשק לכם.

19. נכניס את האקלרים למקרר ונגיש קר.

למתכון עוגיות שוקולד צ’יפס פריכות

לאקלרים מתכון נוסף

תגובות בפייסבוק

    Leave a Review

    X