אלפחורס מתכון לעוגיות פריכות וטעימות

אלפחורס מתכון
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    15 דקות
  • View
    1,773

אלפחורס מתכון קל ופשוט להכנת עוגיות מושלמות

בצק

200גרם חמאה רכה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים L
60 גרם אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)
1/2כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)
200 גרם קורנפלור
200 גרם קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה

מילוי וציפוי

ריבת חלב
קוקוס טחון/שקדים טחונים

אלפחורס מתכון
אלפחורס

אופן ההכנה

1. לבצק: במיקסר עם וו גיטרה נערבב את החמאה, אבקת האפייה, קמח, קורנפלור ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

2. נוסיף לתערובת את החלמונים ונמשיך לעבד עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

3. נוסיף את שאר החומרים שנותרו לתערובת ונערבב עד לקבלת בצק שהוא אחיד ולא דביק.

4. את הבצק שהכנו נעטוף בניילון נצמד ונכניס לקירור למשך 3 שעות.

5. את הבצק נוציא מהמקרר ובינתיים נחמם את התנור לחום של 160 מעלות.

6. נרדד את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס”מ ונקרוץ עיגולים בקוטר של 4 ס”מ.

7. נרפד את תבנית התנור בנייר אפיה ונניח את העוגיות במרווחים אחד מהשני.

8. נכניס את התבנית לתנור ונאפה במשך כ-10-15 דקות או עד אשר הן מזהיבות מעט (עדיין נשארות בהירות). נוציא ונצנן.

9. לאחר שהעוגיות הצטננו לגמרי, נמרח כפית גדושה של ריבת חלב על מחצית מכמות העוגיות.

10. את המחצית השנייה של העוגיות ללא הריבה נצמיד לעוגיות עם הריבה וניצור סנדוויץ’.

11. נגלגל את דפנות העוגייה בקוקוס או בשקדים טחונים.

למתכון כדורי שוקולד לבן מושלמים

עוגיות אלפחורס מתכון נוסף

תגובות בפייסבוק

    אולי יעניין אותך גם

    X